Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Glutensiz Elmalı Çikolatalı Soslu Puflar

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Elmalı tarçınlı glutensiz puflar.

Yaklaşık 20 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Elmalı Çikolatalı Soslu Puflar

Hamur:

3 adet elma (orta boy)
½ çay bardağı toz şeker
½ çay kaşığı tarçın
1 ½ su bardağı Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
½ çay bardağı toz şeker

Üzeri için:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Çikolatalı Sos
2 ½ su bardağı süt

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Elmaların hazırlanışı:

Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve bir tencereye alın. Toz şekeri ilave edin. Orta ateşte suyunu salıncaya kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra ocağı kısın ve suyunu çekinceye kadar 4-5 dakika daha pişirin. Ocaktan alın, tarçını ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

1,5 su bardağı glutensiz sade un karışımını çırpma kabına alın. Üzerine tereyağı, yumurta, şekerli vanilin, toz şeker ve soğuyan elmalı karışımı ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika karıştırın. Karışımdan tatlı kaşığı ile alarak ikinci bir kaşık yardımı ile fırın tepsisine sıyırın. Hamurun tamamını bu şekilde alarak aralıklı sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Çikolatalı sosun hazırlanışı:

Sütü bir tencereye alın ve üzerine çikolatalı sos poşetini boşaltın. Orta ateş üzerinde sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve karıştırarak soğutun.

4

Servis:

Soğuyan pufların yarılarını hazırladığınız çikolatalı sosa bulayın ve servis tabağına sıralayın. Arzuya göre üzerlerine öğütülmüş ceviz serperek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Glutensiz Elmalı Çikolatalı Soslu Puflar

Porsiyon / Servis 100 g / ml