Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un karışımını bir çırpma kabına boşaltıp üzerine yumurta, tereyağı, şekerli vanilin, toz şeker ve sütü ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın ve üzerini düzeltin.
Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve 3-4 mm kalınlığında dilimleyin. Hamurun üzerine sıralayın. Üzerine toz şekeri serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Tartı fırından alıp 10 dakika bekletin. Kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Soğutun ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Hazırlama:80 dk.OrtaYaklaşık 12 dilim