Flag

Glutensiz Krep

Yaklaşık 6 adet
Orta
20 dk.
Dr. Oetker Glutensiz Sade Un ile hazırlanan pratik krep tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1yumurta
0,5 çay kaşığıtuz
2,5 su bardağısüt
Pişirmek için
sıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımını bir çırpma kabına alın. Üzerine yumurta, tuz ve sütü ilave edin. El çırpıcısı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. 26 cm çapındaki yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşte ısıtın. 1 çay kaşığı sıvı yağ dökün. Tavanın ortasına 2 yemek kaşığı hamur koyun. Kaşığın arkası ile tabanı kaplayacak şekilde yayın. Hafif kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Her bir krep için tavayı tekrar yağlayarak hamurun tamamını aynı şekilde pişirin. Arzuya göre peynir, maydanoz vb. malzemeler ile servis yapın.