Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Glutensiz Lahmacun

(1)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Otker Glutensiz Sade Un ile hazırlanan lahmacun tarifi.

Yaklaşık 6 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Lahmacun

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
1 yumurta (orta boy)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
½ su bardağı ılık su
½ çay kaşığı tuz

Üst malzeme:

2 adet kuru soğan (orta boy)
1 adet domates
150 g kıyma
1 - 1 ½ tatlı kaşığı domates salçası
1 - 1 ½ çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
½ çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

1 tatlı kaşığı tereyağı

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı:

Un karışımını derin bir kaba boşaltın. Hamur açarken kullanmak için içinden 1 yemek kaşığı ayırın. Kalan unun üzerine mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine yumurta, sıvı yağ, ılık su ve tuzu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletin.

2

İç malzemenin hazırlanışı:

Kuru soğanı çok minik küpler şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyun ve minik küpler şeklinde doğrayın. Kıyma, kuru soğan, domates, domates salçası, tuz, kırmızı toz biber ve sıvı yağı derin bir kaba alın. Malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun.

3

Şekillendirme ve pişirme:

İki adet fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 200°C

Alt-üst pişirme: 210°C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun, 6 eşit parçaya bölün ve üzerlerini kapatın. Ayırdığınız undan bir miktar tezgaha serpin. Bir parça hamuru alıp elinizde yuvarlayın ve unlanmış tezgahta merdane ile 15 cm çapında açın. 2 hamur daha açın ve fırın tepsisine sıralayın. Kıymalı harcın yarısını hamurların üzerine eşit paylaştırın, kaplayacak şekilde yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

İlk tepsi pişerken kalan 3 hamuru aynı şekilde hazırlayın.

Fırından çıkarın, bekletmeden kenarlarına tereyağı sürün. İkinci tepsiyi aynı şekilde pişirin ve sıcak servis yapın.

Beslenme bilgileri * Glutensiz Lahmacun

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj