Flag

Glutensiz Muzlu Tatlılar

Yaklaşık 10 - 12 adet
Kolay
170 dk.
Fındık kaplı krem şantili muzlu tatlılar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kalıp (22x22 cm)

Malzemeler

Dolgu
2 adetmuz
3 adetküp şeklinde doğranmış kuru incir
4 adetküp şeklinde doğranmış kuru kayısı
1 paketDr. Oetker Glutensiz Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Kaplama
1 - 1,5 çay bardağıfındık kırığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Krem Şanti
1

Hazırlanışı

Muzları çatal ile ezerek püre haline getirin. Kuru incir ve kayısıları küçük küpler şeklinde kesip muz püresi ile karıştırın. Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız muzlu karışımı ilave edin ve düşük devirde kısa bir süre daha çırpın. Karışımı kalıba alın ve üzerini düzeltin. Streç film ile kapatın ve dondurucuda 2-3 saat bekletin.

2

Şekillendirme ve servis

Süre sonunda dondurucudan çıkarın ve 5-10 dakika bekletin. Yıldız şeklinde kurabiye kalıbı ile keserek şekiller çıkarın ve fındık kırığına bulayın. Bekletmeden servis yapın.