Flag

Glutensiz Pizza

Yaklaşık 2 adet
Orta
100 dk.
Dr. Oetker Glutensiz Sade Un ile hazırlanan pizza.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Sos için
2 adetrendelenmiş domates
0,5 çay kaşığıtuz
1 tutamtoz şeker
1 tatlı kaşığıdomates salçası
0,5 çay kaşığıkarabiber
0,5 çay kaşığıkekik
Hamur
1 paketDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 poşetDr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
1yumurta
3 yemek kaşığısıvı yağ
0,5 su bardağıılık su
0,5 çay kaşığıtuz
Üst malzeme
1 adetdomates (orta boy)
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağıdilimlenmiş mantar
1 su bardağıince dilimlenmiş sucuk
1 su bardağıdilimlenmiş sosis

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
Picture - Dr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
1

Sosun hazırlanması

Rendelenmiş domates, tuz ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Salçayı ekleyip iyice karıştırın. 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edip karabiber ve kekiği ilave edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını bir kaba boşaltın. İçinden 1 yemek kaşığı un alıp hamuru açarken kullanmak için ayırın. Kalan unun üzerine mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine yumurta, sıvı yağ, ılık su ve tuzu ilave edin. Pürüzsüz ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C


Domatesi küçük küpler şeklinde kesin. Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve iki eşit parçaya bölün. Ayırdığınız undan bir miktar tezgaha serpin. Her iki hamuru da merdane ile 16 cm çapında açın ve fırın tepsisine alın. Soğuyan sosu eşit miktarda hamurların üzerine, kenarında 1 cm boşluk kalacak şekilde sürün. Az miktarda kaşar peyniri rendesi serpin. Mantar, sucuk, sosis ve domatesleri sıralayın. Kalan kaşar peyniri rendesini serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.