Flag

Glutensiz Pudingli Meyveli Tart

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
200 dk.
Lezzetli ve pratik glutensiz tart tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Tart kalıbı (Ø 28 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
2yumurta
125 goda sıcaklığında tereyağı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
1 çay bardağıtoz şeker
1,5 çay bardağısüt
Üzeri için
1 paketDr. Oetker Glutensiz Kakaolu Puding
2,5 su bardağısüt
0,5 su bardağıvişne
0,5 su bardağıahududu
0,5 su bardağıböğürtlen

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
Picture - Dr. Oetker Glutensiz Kakaolu Puding
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımını çırpma kabına koyun. Üzerine yumurta, tereyağı, şekerli vanilin, toz şeker ve sütü ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alıp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp 15 dakika bekletin. Tartı kalıptan çıkarıp ters çevirerek servis tabağına alın ve soğumaya bırakın.

3

Üzerinin hazırlanışı

Sütü tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 10 dakika karıştırarak soğutun.

4

Tartın hazırlanışı ve servis

Hazırladığınız pudingi tartın üzerine yayın. Buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletin. Üzerine vişne, ahududu ve böğürtlenleri sıralayıp dilimleyerek servis yapın.