Flag

Haşhaşlı Nokul

16 adet
Orta
120 dk.
Yöresel lezzet, haşhaş ezmesi dolgulu nokul nasıl hazırlanır? Bu mayalı rulo çörek tarifi çok kolay.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 - 3 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık süt
3,5 - 4 su bardağıun
1 tatlı kaşığıtoz şeker
100 gyumuşak margarin
1 çay bardağıılık süt
1yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
1,5 çay bardağısarı haşhaş ezmesi
3 - 4 yemek kaşığısüt
3 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay bardağıöğütülmüş ceviz
2 - 3 yemek kaşığısıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Toz şeker, margarin, ılık süt, yumurta ve şekerli vanilini ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.


Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

3

Dolgunun hazırlanışı

Haşhaş ezmesi ile sütü derin bir kaseye alın ve çatal ile iyice karıştırın. Üzerine toz şeker ve öğütülmüş cevizi ekleyip karıştırın.

4

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 2 eşit parçaya bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 3-4 mm kalınlığında açıp üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürün. Hamurların kenarlarında yarım cm boşluk bırakarak haşhaşlı dolguyu yayın. Rulo şeklinde sarıp bıçak ile 4-5 cm genişliğinde kesin. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.