Flag

Havuç Tatlısı

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
220 dk.
Bisküvili fındıklı havuç ve krem şanti ile hazırlanan pratik ve lezzetli bir tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Arzuya göre Dr. Oetker Şeker Hamuru ve Jel Renklendiriciler kullanarak tatlıyı süslemek için minik havuçlar hazırlayabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (20x25 cm)

Malzemeler

Havuçlu karışım
500 ghavuç
1 su bardağıtoz şeker
5 - 6 adetsade petit beurre bisküvi
0,5 çay bardağıfındık kırığı
Krem şanti
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
2 yemek kaşığıHindistan cevizi rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Havuçlu karışımının hazırlanışı

Havuçları soyup rendeleyin ve bir tencereye alın. Toz şekeri ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar yaklaşık 5-10 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bisküvileri eliniz ile kırarak ufalayın ve fındıklarla birlikte soğuyan havuca ekleyin. Karıştırın ve kalıba alın, kaşığın tersi ile bastırarak yayın.

2

Krem şantinin hazırlanışı ve servis

Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4  dakika çırpın ve havuçların üzerine yayın. Üzerine Hindistan cevizi serpin ve buzdolabında 3-4 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Arzuya göre Dr. Oetker Şeker Hamuru ve Jel Renklendiriciler kullanarak tatlıyı süslemek için minik havuçlar hazırlayabilirsiniz.