Flag

Havuçlu Cupcake

12 adet
Orta
130 dk.
Havuçlu kek karışımı ve krem şanti ile hazırlanan cupcake'ler yumurta akından hazırlanan havuçlar ile süsleniyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
12'li muffin kalıbı
Kağıt muffin kalıbı

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Havuçlu Kek Karışımı
3yumurta
150 mlsıvı yağ (3/4 su bardağı)
150 mlsüt (3/4 su bardağı)
1 su bardağıiri kırılmış ceviz
Üzeri için
1 - 1,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
20 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
2 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
20 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti
1

Ön hazırlık

Kağıt muffin kalıplarını metal muffin kalıbına sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Havuçlu un karışımını çırpma kabına boşaltın. Üzerine yumurta, sıvı yağ ve sütü ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Süre sonunda cevizleri ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın ve derecesini 120°C'ye ayarlayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

3

Havuçların hazırlanışı

Yumurta akını cam veya metal bir çırpma kabına alın. Mikser ile kar haline gelinceye kadar çırpın. Pudra şekerini ekleyin ve yaklaşık 5 dakika daha çırpın. Ayrı bir kaba 3 yemek kaşığı çırpılmış yumurta akı alın, 15 damla yeşil jel renklendirici ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Karışımı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. 1 damla kırmızı ve 10 damla sarı jel renklendiriciyi bir kaseye alıp karıştırarak turuncu rengi elde edin. Kalan yumurta akına ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Hunilerin ucunu makas ile kesin, fırın tepsisine havuç şeklinde aralıklı sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarın ve soğutun. Fırça ile yaprak kısımlarına yeşil jel renklendirici sürün. 1 damla kırmızı ve 10 damla sarı renklendiriciyi karıştırıp havuçların kalan kısımlarına sürün.

4

Süsleme ve servis

Sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve soğuyan muffinlerin üzerine sıkın. Pasta süsü konfeti ve hazırladığınız havuçlar ile süsleyerek servis yapın.