Flag

Hızlı Mayalı Ekmek

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
90 dk.
15 dakikada mayalı ekmek tarifi nasıl yapılır? Salçalı cevizli ekmek dilimleri sevilmez mi, çocukluğa geri dönülmez mi?
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hızlı Maya
1 - 1,5 çay kaşığıtuz
2 yemek kaşığısıvı yağ
1,5 su bardağıılık su

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Hızlı Maya
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Unu bir kaba eleyin. Üzerine maya ve tuzu ilave edip kaşık ile karıştırın. Sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru eliniz ile hafifçe bastırarak kalıbın içerisine yayın ve uzunlamasına 1-2 mm derinliğinde çizin. 15 dakika mayalanmaya bırakın.


Süre sonunda kalıbı fırının orta rafına yerleştirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 55 dakika


Fırından aldığınız ekmeği 5 dakika sonra kalıptan çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.