Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Hızlı Mayalı Paskalya Çöreği

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Hızlı Maya ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz paskalya tarifi.

3 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Hızlı Mayalı Paskalya Çöreği

Hamur:

500 g un
1 poşet Dr. Oetker Hızlı Maya
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 ½ çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı mahlep
125 g eritilmiş tereyağı
1 yumurta (orta boy)
1 yumurta akı
1 ½ çay bardağı ılık süt
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 180°C

Alt-üst pişirme: 190°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine şekerli vanilin, toz şeker, mahlep, eritilmiş tereyağı, yumurta, yumurta akı ve ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Limon kabuğu rendesi ve kuru üzümleri ekleyip tekrar yoğurun ve 9 eşit parçaya bölün. 3 adet hamuru tezgah üzerine alıp her birini yuvarlayarak 25 cm boyutunda uzatın. Daha sonra yan yana koyup saç örgüsü şeklinde örün. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp elde ettiğiniz 3 adet çöreği fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Beslenme bilgileri * Hızlı Mayalı Paskalya Çöreği

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj