Flag

İnci Tanem

Yaklaşık 12 dilim
Orta
350 dk.
Orman meyveli krem şanti ile hazırlanan zarif bir pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 16 cm)
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
Bombeli derin metal kap (18 cm)

Malzemeler

Pandispanya
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
1 çay bardağısu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
1 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağıkrema
0,5 çay bardağıiri kırılmış Antep fıstığı
0,5 çay bardağıçikolatalı çilek draje
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıkrema
Süslemek için
Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci
1

Ön hazırlık

Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Pandispanya un, yumurta ve suyu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. 16 cm çapındaki kelepçeli kalıba 2 cm yüksekliğinde, 18 cm çapındaki kelepçeli kalıba 3 cm yüksekliğinde dolduracak miktarda hamur doldurun. Kalan hamuru derin kalıba alın. Üzerlerini düzeltin ve pişirin.


Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika (kelepçeli kalıplar için)


Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika (derin metal kap için)


Fırından alın, kalıplardan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı ve şekillendirme

Süt ve kremayı bir çırpma kabına alın. Üzerine orman meyveli krem şanti poşetini boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde kıvam alıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın. 16 cm çapındaki pandispanyayı servis tabağına alın. Orman meyveli krem şantiden 2 yemek kaşığı yayın ve üzerine Antep fıstığı serpin. Üzerine 18 cm çapındaki pandispanyayı alın. 3 yemek kaşığı karem şanti yayın ve çikolata kaplı çilek draje serpin. Üçüncü pandispanyayı bombeli kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin. Pastayı orman meyveli krem şanti ile kaplayın.

4

Süsleme ve servis

Kremayı bir çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde kıvam alıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. En üsten başayarak içten dışa doğru gül şeklinde halkalar sıkın. Bombeli kısmı bu şekilde kaplayın. Pastayı buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Servisten önce güllerin ortalarına inci batırın.