Flag

İrmik Tatlılı Hurmalı Pasta

Yaklaşık 6 - 8 dilim
Orta
180 dk.
Kakaolu kek arasında hurmalı irmik tatlılı dolgu.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 22 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
150 gyumuşak margarin
1 çay bardağıtoz şeker
3yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağısüt
Dolgu
1 poşetDr. Oetker İrmik Tatlısı
2 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1portakal kabuğu rendesi
1 su bardağıküp şeklinde doğranmış hurma
Islatmak için
1 su bardağısüt
Üzeri için
100 gbitter çikolata
0,5 su bardağıkrema
1portakal kabuğu rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine kakaoyu ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta margarin ve toz şekeri mikser ile yüksek devirde 1 dakika çırpın. Süre sonunda yumurta, şekerli vanilin ve sütü ilave edip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin. Mikseri düşük devire alın. Hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave ederek toplam 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Keki fırından alın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarıp soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın.

2

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine irmik tatlısı poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.


Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan irmik tatlısını üzerine ekleyin ve karıştırın. Portakal kabuğu rendesi ve hurmaları ilave edip karıştırın. Buzdolabının derin dondurucu bölümünde hafif donuncaya kadar yaklaşık 30 dakika bekletin.

3

Dolgu ve şekillendirme

Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. Üst kısmını ters çevirip servis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Dolguyu süre sonunda dondurucudan çıkarıp yarısını kekin üzerine yayın. İkinci keki üzerine kapatın, süt ile ıslatın ve kalan dolguyu yayın. Son keki ters çevirerek dolgunun üzerine alıp pastanın üzerine eliniz ile hafifçe bastırarak düzeltin. Buzdolabına alın ve 1-2 saat soğutun.

4

Süsleme ve servis

Kremayı bir tencereye alın ve kısık ateşte ısıtın. Kaynama başlayınca ocağı kapatıp bitter çikolatayı ekleyin ve eriyinceğe kadar karıştırın. Arada karıştırarak soğutun ve servisten önce pastanın üzerine yayın. Portakal kabuğu rendesi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.