Flag

Ispanaklı Mantarlı Dilimler

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
100 dk.
Ispanak, mantar ve peynir ile hazırlanan pratik ve lezzetli bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

İç malzeme
400 gıspanak yaprağı
0,5 çay kaşığıtuz
300 gmantar
1 yemek kaşığısıvı yağ
0,5 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıpul biber
1 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
Hamur
1 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3yumurta
0,5 çay bardağısıvı yağ
1 su bardağısüt
0,5 çay kaşığıtuz

Ürünü incele

1

İç malzemenin hazırlanışı

Ispanakları yıkayıp ince şekilde doğrayın. Üzerine yarım çay kaşığı tuzu serpip karıştırın ve 10 dakika bekletin. Süre sonunda ıspanakları eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Mantarları yıkayın ve 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. 1 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edip kısık ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp karabiber ve pul biberi ekleyin. Kaşık ile karıştırın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta, sıvı yağ, süt ve tuzu derin bir kaba alıp çatal veya el çırpıcısı ile 1-2 dakika çırpın. Üzerine un karışımını ilave edip tekrar pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız hamurun yarısını kalıba dökün. Üzerine ıspanağın yarısını yayın. Beyaz peynirin ve kaşar peyniri rendesinin yarılarını serpin. Mantarları sıralayın ve kalan beyaz peyniri serpin. Kalan ıspanakları yayın. Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesini hamura ilave edin ve karıştırın. Ispanakların üzerine gezdirerek dökün. Kaşıkla her tarafını kaplayacak şekilde yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp 15 dakika bekletin. Sıcak veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.