Flag

Ispanaklı Muffinler

8 adet
Orta
70 dk.
Lorlu ıspanak ile kaplanarak pişirilen lezziz muffinler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Kağıt muffin kalıplarını metal muffin kalıbına oturtarak pişirebilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kağıt muffin kalıbı

Malzemeler

Ispanaklı karışım
200 gıspanak (yıkanmış ve ayıklanmış)
100 gtuzlu lor peyniri
1yumurta akı
1 yemek kaşığısıvı yağ
0,5 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıtatlı kırmızı toz biber
Hamur
1yumurta
1yumurta sarısı
1,5 çay bardağıyoğurt
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Ürünü incele

1

Ispanaklı karışım

Ispanakları ince doğrayın ve derin bir kaba alın. Üzerine lor, yumurta akı, sıvı yağ, karabiber ve kırmızı toz biberi ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı

Muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Yumurta, yumurta sarısı ve yoğurdu çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru muffin kalıplarına paylaştırın. Hamurların üzerine ıspanaklı karışımı yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Kağıt muffin kalıplarını metal muffin kalıbına oturtarak pişirebilirsiniz.