Flag

Kahveli Ponçik

16 adet
Kolay
140 dk.
Tatlı ekmekçikler... küçük, yumuşak, üzümlü nefis mayalı bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1,5 su bardağıılık süt
1,5 tatlı kaşığıçözünebilir kahve
2 yemek kaşığıDr. Oetker Gourmet Kakao
1 tutamtuz
1 çay bardağıtoz şeker
50 gtereyağı (oda sıcaklığında)
1,5 çay bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
40 grendelenmiş bitter çikolata
Üzeri için
2 - 3 yemek kaşığısıcak su
1,5 tatlı kaşığıçözünebilir kahve
1 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Ilık sütün içine kahveyi ekleyin, karıştırarak eritin ve mayalı unun üzerine dökün. Kakao, tuz, toz şeker ve tereyağını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 40 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alın. Kuru üzüm ve rendelenmiş çikolatayı ilave edip tekrar yoğurun. Hamuru 16 eşit parçaya bölün, her birini elinizde yuvarlayın. Fırın tepsisine aralıklı sıralayın. Üzerini kapatıp 25 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme

Sıcak su ve kahveyi derin bir kaseye alın ve karıştırın. Üzerine pudra şekerini ilave edip iyice karıştırın. Soğuyan ponçikleri hazırladığınız glazür ile süsleyin ve bekletmeden servis yapın.