Flag

Kale Pasta

Yaklaşık 18 - 20 dilim
Zor
350 dk.
Eğlenceli bir parti pastası tarifi..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)
6'lı muffin kalıbı
Kağıt muffin kalıbı
Dr. Oetker Varino Serisi Ayarlanabilir Kare Pişirme Çerçevesi 24-46 cm

Malzemeler

Hamur
2 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
1 çay bardağısu
4yumurta
1 çay bardağısu
3 yemek kaşığısıvı yağ
25 gDr. Oetker Kakao
Muffin
1 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
75 gyumuşak margarin
1 çay bardağıtoz şeker
1yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
2 poşetDr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
2 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2 su bardağıküp şeklinde doğranmış çilek
Süslemek için
2 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
100 gyumuşak margarin
3 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2 tüpDr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
3 - 4 adetrulo gofret
5 adetdondurma külahı
Dr. Oetker Süsleme Glazürü

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Picture - Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kalıbı 24x24 cm boyutlarına ayarlayın, kenarlarını margarin ile yağlayın ve pişirme kağıdının üzerine koyun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

1. Hamurun hazırlanışı

1 paket pandispanya unu çırpma kabına alın, 3 yumurta ve 1 çay bardağı su ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kare kalıba dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından alın, spatula yardımı ile kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

2. Hamurun hazırlanışı

Kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 10x64 cm boyutlarında bir parça kesin ve kalıbın iç kenarına çerçeve şeklinde yapıştırarak kalıbı yükseltin.


İkinci pandispanya unu çırpma kabına boşaltın. Üzerine yumurta, su, sıvı yağ ve kakaoyu ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 5 dakika çırpın. Hamuru kelepçeli kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından alın, kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Muffinlerin hazırlanışı

Kağıt muffin kalıplarını muffin kalıbına sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.


Alt-üst pişirme: 180°C


Turbo pişirme: 170°C


Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikser ile yüksek devirde 1-2 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip düşük devirde 1-2 dakika daha çırpın. Hamuru kaşık yardımıyla muffin kalıplarına paylaştırın. Üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Muffinleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

5

Dolgunun hazırlanışı

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine orman meyveli krem şantileri boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız krem şantiden üst süsleme için 6-7 yemek kaşığı ayırın ve buzdolabına koyun. Kalan krem şantiye çilekleri ilave edin ve kaşık ile karıştırın.


Sade pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Alt katını servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız çilekli krem şantinin yarısını yayın ve ikinci kat pandipanyayı kapatın.


Kakaolu pandispanyayı enlemesine üçe kesin. Alt katını bir tabağa alın, çilekli krem şantinin yarısını yayın. Üzerine ikinci kat pandispanya, kalan çilekli krem şanti ve en son üçüncü pandispanyayı koyun.

6

Süsleme ve servis

Margarin ve sütü çırpma kabına alın, üzerine pasta kremalarını ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Mavi jel renklendirici ilave edin ve çırpın. Kare pastayı kaplayın ve üzerine daire şeklindeki pastayı koyun. Onu da pasta kreması ile kaplayın. Kalan pasta kremasını yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastayı süsleyin. Muffinleri pastanın köşelerine ve üzerine yerleştirin. Ayırdığınız krem şantiyi karıştırıp yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun, muffinlerin üzerine sıkıp pastanın üzerine kapı, pencere ve çerçeve süslemeleri yapın.Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.


Rulo gofretlerden çitler yapın. Külahların üzerini süsleme glazürü tüpleri ile desenler çizin. Küllahları muffinlerin üzerine ters çevirerek yapıştırın ve servis yapın.