Flag

Kalpli Cheesecake

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
30 dk.
Vişne sosu ile üzerine kalpler yapılan pratik bir cheesecake tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Taban
250 gkakaolu bisküvi
1 su bardağıfındık kırığı
75 geritilmiş margarin
4 yemek kaşığısüt
1limon kabuğu rendesi
Üst malzeme
1 poşetDr. Oetker Cheesecake Yap
2 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2,5 çay bardağıyoğurt
1 çay bardağıvişne suyu
1 çay kaşığıDr. Oetker Buğday Nişastası
0,5 yemek kaşığıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası

Tabanın hazırlanışı

Kakaolu bisküvileri mutfak robotunda ince öğütün. Üzerine fındık kırığı, eritilmiş margarin, süt ve limon kabuğu rendesini ilave edip kaşık yardımıyla karıştırın. Karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile bastırarak tabana yayın.

1

Kremanın hazırlanışı

Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Üzerine yoğurdu ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Kalıptaki bisküvili tabanın üzerine döküp kaşık ile düzeltin.

2

Süsleme ve servis

Vişne suyu, nişasta ve toz şekeri küçük bir tencereye alın ve nişasta çözülünceye kadar kaşık ile karıştırın. Daha sonra orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Hazırladığınız chessecake'in üzerine tatlı kaşığı yardımı ile aralıklı dökün ve kürdan ile sosun üzerinden geçerek kalp şekilleri oluşturun. Buzdolabında 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.