Flag

Kalpli Erikli Turta

Yaklaşık 10 dilim
Orta
150 dk.
Erik dolgulu hamurdan kalplerle kaplı turta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
2,5 su bardağıun
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş su
150 gtereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
Dolgu
750 giri doğranmış kırmızı erik
1 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağısu
1limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığılimon suyu
2 yemek kaşığıfındık kırığı
1 yemek kaşığıtoz şeker
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 tatlı kaşığısüt
Süslemek için
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine soğuk su ve tereyağı parçalarını ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

İri doğranmış erik, 1 çay bardağı toz şeker, su, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekip kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Hamuru buzdolabından çıkarıp 3/4'ünü hafif unlanmış tezgahta merdane ile 26 cm çapında açın. Açtığınız hamuru merdaneye sararak alın ve kalıba yerleştirin. Hamura hafifçe bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına oturtun. Çatal ile birçok yerinden delip fındık kırığı ve 1 yemek kaşığı toz şekeri serpin. Üzerine hazırladığınız erikli karışımı yayın. Ayırdığınız hamuru unlanmış tezgahta 2-3 mm kalınlığında açın ve kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Kalp hamurları erikli karışımın üzerine sıralayın. Yumurta sarısı ve sütü çatal ile çırpın. Fırça yardımı ile hamurların üzerine sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.