Flag

Kandil Simidi

Yaklaşık 25 - 30 adet
Orta
30 dk.
Çörek otlu ve susamlı ağızda dağılan kandil simidi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur için
3,5 - 4 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 goda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağısıvı yağ
1yumurta
1yumurta akı
3 yemek kaşığısu
2 yemek kaşığısirke
1 tatlı kaşığıtuz
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 - 1,5 tatlı kaşığımahlep
Üzeri için
1 yemek kaşığıüzüm pekmezi
1 çay bardağısu
1 - 1,5 çay bardağısusam
1yumurta sarısı
0,5 tatlı kaşığıüzüm pekmezi
1 - 2 yemek kaşığıçörek otu

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, yumurta akı, su, sirke, tuz, toz şeker ve mahlebi ayrı bir karıştırma kabına alın. Çatal veya el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine un karışımını ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.

3

Şekillendirme ve pişirme

1 yemek kaşığı pekmez ve 1 çay bardağı suyu derin bir kaseye alıp kaşık ile iyice karıştırın. Susamları bir tabağa alın.

Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp tezgahın üzerinde 16-18 cm uzunluğunda rulo şekline getirin. İki ucunu birleştirerek simit şekli verin. Şekillendirdiğiniz hamurları önce pekmezli suya batırıp sonra susama bulayın. İlk fırın tepsisini dolduruncaya kadar bu şekilde hazırlayıp sıralayın.

Yumurta sarısını bir kaseye alıp üzerine yarım tatlı kaşığı pekmezi dökün ve karıştırın.

Kalan hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp tezgahın üzerinde 16-18 cm uzunluğunda rulo şekline getirin. İki ucunu birleştirerek simit şekli verin. Şekillendirdiğiniz hamurları ikinci fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine pekmezli yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Her iki tepsiyi de fırına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.