Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kandil Simidi

(1)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kandil simidini evde kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Yaklaşık 40 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kandil Simidi

Hamur:

3 ½ - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Çeşnili Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 ½ tatlı kaşığı toz şeker
200 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
3 yemek kaşığı yoğurt

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 ½ çay bardağı susam
3 yemek kaşığı çörek otu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170°C

Alt-üst pişirme: 180°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine hamur kabartma tozunu ekleyip kaşık ile karıştırın. Tuz, toz şeker, tereyağı, sıvı yağ, sirke ve yoğurdu ilave edip iyice yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tezgahın üzerinde 10 cm uzunluğunda rulo şekline getirin. İki ucunu birleştirerek simit şekli verin. Şekillendirdiğiniz hamurları susama bulayın veya yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkarıp soğumaya bıtakın.

Beslenme bilgileri * Kandil Simidi

Porsiyon / Servis 100 g / ml