Flag

Karamel Kalpli Creme Brulee

4 kase
Orta
100 dk.
Sevgililer gününde hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
4 adet 8 cm çapında ve 4-5 cm yüksekliğinde pişirme kalıbı

Malzemeler

Creme brulee için
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema
1yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
3 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Karamel kalpler için
0,5 su bardağıtoz şeker
Üzeri için
1 - 2 yemek kaşığıesmer şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Creme brulenin hazırlanışı

Süt, krema ve yumurta sarısını bir tencereye alın ve el çırpıcısı ile 1 dakika çırpın. Üzerine mısır nişastası, toz şeker ve şekerli vanilini ekleyin. İyice çırpın. Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp pişirme kalıplarına dökün. Oda sıcaklığında 1 saat bekletin.

2

Karamel kalplerin hazırlanışı

Alüminyum folyo üzerine kalem ile 3-4 cm çapında kalp şekiller çizin. Ters çevirip düz bir tepsiye alın. Yarım su bardağı toz şekeri metal bir kaba alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda ocaktan alın. Eritilmiş şekerden çay kaşığı ile alıp alüminyum folyo üzerinde oluşturduğunuz kalp izinin içini doldurun. Donması için oda sıcaklığında bekletin.

3

Fırınlama

Fırını ızgara ayarında 200°C'ye ayarlayıp çalıştırın. Pişirme kaplarındaki tatlıları fırın tepsisine alın, üzerlerine her tarafını kaplayacak şekilde esmer şekeri serpin. Fırının en üst rafına koyun, kapağını tam olarak kapatmadan üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 5 dakika tutun.

4

Süsleme ve servis

Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Üzerlerini karamel kalp şekerler ile süsleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın.