Flag

Karamelli Muzlu Kek

Yaklaşık 10 dilim
Orta
100 dk.
Muzlu kek (banana bread) sevenler karamel ile lezzeti taçlandırılmış bu tarifi de çok beğenecekler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
2 - 3 tutammuskat rendesi
0,5 çay bardağıHindistan cevizi rendesi
1 adetmuz
2yumurta
1,5 çay bardağıesmer şeker
0,5 su bardağıkrema
100 geritilmiş tereyağı
Üzeri için
0,5 çay bardağıfındık kırığı
2 adetmuz
Süslemek için
1 çay bardağıtoz şeker
30 gtereyağı
0,5 çay bardağıkrema
1 - 2 yemek kaşığıfındık kırığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilin, tarçın, muskat rendesi ve Hindistan cevizi rendesini ekleyip kaşık ile karıştırın. Muzun kabuğunu soyup bir tabağa alın ve çatal ile iyice ezerek püre haline getirin.


Yumurta ve esmer şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine krema, tereyağı ve püre halindeki muzu ekleyip düşük devirde kısa bir süre karıştırın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ilave edin ve bir spatula veya kaşık ile iyice karıştırın. Hamuru kalıba alın ve düzeltin. Üzerine fındık kırığını serpin. Muzları 1 cm kalınlığında dlimleyerek üzerine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun. Kekin üzerine karamel sosu döküp fındık kırığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.