Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Karışık Kumru

(6)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kumrunun en lezzetli hallerinden bir tanesi..

6 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Karışık Kumru

Hamur:

3 ½ - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
1 su bardağı ılık süt
½ su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

2 - 3 yemek kaşığı su
1 su bardağı susam

İç malzeme:

150 g kaşar peyniri
150 g salam
150 g sucuk
6 adet sosis
2 - 3 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı:

Unu derin bir kaba eleyin. Maya, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Yumurta, süt ve sıvı yağı ilave edip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp ılık ortamda 40 dakika mayalanması için bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme:

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170°C

Alt-üst pişirme: 180°C

Süre sonunda hamuru tekrar yoğurup 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı elinizde oval olarak yuvarlayıp kumru şekli verin. Üzerine fırça yardımı ile su sürüp her tarafını susama bulayın. Fırın tepsisine aralıklı sıralayın, 20 dakika daha bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

İç malzemenin hazırlanışı:

Kaşar peynirini 6 adet dikdörtgen dilim olacak şekilde kesin. Sucuk ve salamı ince dilimleyin. Sosisleri şeritler şeklinde kesin. Domatesleri dilimleyin.

Kumruları enlemesine ikiye kesin. İç kısımlarına tereyağı sürün. Aralarına kaşar peyniri, salam, sucuk, sosis ve domates sıralayıp kapatın. 100°C'ye önceden ısıtılmış fırında kaşar peynirleri eriyinceye kadar 5-10 dakika bekletin. Fırından alıp arzuya göre ketçap, mayonez ve hardal ile servis yapın.

Beslenme bilgileri * Karışık Kumru

Porsiyon / Servis 100 g / ml