Flag

Karlı Orman

Yaklaşık 8 - 10 porsiyon
Orta
180 dk.
Yılbaşı ağacı şeklindeki kalıpta pişirilen, çikolata ve vişne ile lezzetlendirip krema ile karlar yağdırılarak hazırlayabileceğiniz yeni yıl tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Yılbaşı Ağacı Kalıbı

Malzemeler

Pandispanya
1,5 su bardağıDr. Oetker Pandispanya Un
2yumurta
0,5 çay bardağısu
2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
2 yemek kaşığıfındık kırığı
0,5 su bardağıçekirdeksiz vişne
Krema
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
40 gbitter çikolata
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Kakaolu Çubuk
kırılmış Antep fıstığı
Hindistan cevizi rendesi
orman meyveleri
Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Kakaolu Çubuk
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Picture - Karli-Orman.haz.1.jpg

Kalıbı margarin ile yağlayın ve unlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Picture - Karli-Orman.haz.2.jpg

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Çikolata parçaları ve fındık kırığını ilave edip karıştırın. Hamuru hazırladığınız kalıba alın, üzerini düzeltip vişneleri sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından alın, 10-15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Çam ağacının gövde kısmını boş bırakarak pasta kreması ile kaplayın.


Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve çam ağacının gövdesini kaplayın. Üzerine kakaolu pasta süsü serpin. Buzdolabında 1 saat bekletin. Antep fıstığı, Hindistan cevizi, orman meyveleri ve çikolata parçaları ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.