Flag

Kayısılı Kurabiye

Yaklaşık 15 adet
Orta
60 dk.
Kuru kayısılı, fındıklı kurabiye nasıl yapılır? Çok kolay ve az malzemeli bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
15 adetkuru kayısı
1 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1yumurta
80 gmargarin
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağıfındık kırığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Kuru kayısıları küçük küpler şeklinde kesin.


Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, margarin, toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir kaba alın ve mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 1-2 dakika çırpın. Elenen un ve hamur kabartma tozunu ekleyerek 2 dakika daha çırpın. Fındık kırığı ve kuru kayısıları ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın.


Hamurdan birer yemek kaşığı alarak ikinci bir kaşık yardımı ile fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 13 - 15 dakika


Fırından çıkarıp soğutun.