Flag

Kazandibili İncirli Kek

Yaklaşık 8 porsiyon
Orta
80 dk.
Sütlü kahve ile ıslatılmış incirli, cevizli kek üzerinde kazandibi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
50 gyumuşak margarin
0,5 çay bardağıtoz şeker
2yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
2 - 3 adetküp şeklinde doğranmış kuru incir
Islatmak için
1 su bardağıılık süt
0,5 tatlı kaşığıçözünebilir kahve
2 yemek kaşığıtoz şeker
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
3,5 su bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kazandibi
1

Ön hazırlık

9 cm çapındaki 8 adet ısıya dayanıklı kaseyi margarin ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırın, eleyerek karışıma ilave edin. Ceviz ve inciri de ekleyip mikserin düşük devrinde 1-2 dakika daha çırpın. Hamuru hazırladığınız kaselere paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

3

Islatma karışımı

Ilık süte kahve ve toz şekeri ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Fırından çıkardığınız kekleri 5 dakika bekletip üzelerine kahveli sütü dökün ve soğumaya bırakın.

4

Kazandibinin hazırlanışı ve servis

Sütü bir tencereye alın ve üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 10 dakika soğutun ve keklerin üzerine paylaştırın. Soğutup arzuya göre farklı meyvelerle süsleyerek servis yapın.