Flag

Kazandibili Karamelli Kek

Yaklaşık 12 dilim
Orta
160 dk.
Mayalı kuru üzümlü kek arasında krokanlı karamelli kazandibi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dilimli tabanlı kelepçeli kalıp (26 cm)

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağıılık süt
1yumurta
1yumurta akı
125 geritilmiş tereyağı
1limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 tatlı kaşığısüt
2 - 3 adetkuru kayısı
2 yemek kaşığıiri kırılmış fındık
Karamelli kazandibi
0,5 çay bardağıtoz şeker
0,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1,5 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
Krokan
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağıiri kırılmış fındık

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kazandibi
1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyin ve maya ile karıştırın. Toz şeker, şekerli vanilin, süt, yumurta, yumurta akı ve eritilmiş tereyağını ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıba dilimli tabanı takın ve margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alın, limon kabuğu rendesi ve kuru üzümleri ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve her birini 50 cm uzunluğunda rulo şeklinde uzatın. Üç rulo hamuru yan yana koyup saç örgüsü şeklinde örün ve iki ucunu birleştirip halka şekline getirin. Kalıbın içine alın. Yumurta sarısını süt ile karıştırıp üzerine sürün. Kuru kayısıları uzun şeritler şeklinde kesip hamurun üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin. Fındıkları serpin, 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından alın, 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Kazandibinin hazırlanışı

Yarım çay bardağı toz şekeri çelik bir tencereye alın. Çok kısık ateşte şeker eriyip bal rengi oluncaya kadar karıştırmadan bekletin. Yarım su bardağı sütü ilave edin ve karamelize olan şeker eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ocaktan alın ve 5 dakika bekletin. Üzerine 1 su bardağı krema ve 1,5 su bardağı sütü ilave edip el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine kazandibi poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Krokanın hazırlanışı

Yarım çay bardağı toz şekeri metal pişirme kabına alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda fındıkları ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. Pişirme kağıdı üzerine yayın, soğutup iri parçalara kırın.

5

Şekillendirme ve servis

Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın. Kazandibini krema sıkma torbasına doldurun ve servis tabağındaki kekin üzerine sıkın. Krokan parçalarını serpin ve ikinci kat keki kapatın. Dilimleyerek servis yapın.