Flag

Kazandibili Merengli Pasta

Yaklaşık 8 dilim
Zor
300 dk.
Bisküvili taban ve kazandibili krema ile dondurulan tatlının üzerine daha sonra mereng hazırlanıp fırınlanıyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Dolgu
1 adetelma
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
3 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağıfındık kırığı
Taban
10 adetyulaflı bisküvi
1 çay bardağıfındık kırığı
50 geritilmiş margarin
2 yemek kaşığısüt
Mereng için
1yumurta akı
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay kaşığılimon suyu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kazandibi
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Dolgunun hazırlanışı

Elmanın kabuğunu soyup minik küpler şeklinde kesin. Toz şeker ile birlikte küçük bir tencereye alın ve orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.


3 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun.


Krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine soğuyan kazandibini ilave edin ve mikserin düşük devrinde 2 dakika daha çırpın. Üzerine fındık kırığı ve hazırladığınız elmayı ekleyip kaşık ile karıştırın.

2

Tabanın ve pastanın hazırlanışı

Bisküvileri mutfak robotunda öğütüp karıştırma kabına alın. Üzerine fındık kırığı, eritilmiş margarin ve sütü ilave edin. Kaşık ile iyice karıştırıp kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı döküp düzeltin. Üzerini kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 3-4 saat bekletin.

3

Merengin hazırlanışı

Fırını ızgara ayarında 220°C'ye ayarlayıp çalıştırın. Yumurta akını mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Limon suyunu ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Krema sıkma torbasına doldurup pastanın üzerine şekilli olarak sıkın. Fırının en üst rafına koyun, kapağını tam kapatmadan merengler karamel rengi oluncaya kadar bekletin. Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Çözülmemiş olan pastayı 30 dakika daha dondurucuda bekletin.

4

Servis

Pastayı dondurucudan çıkarın. Bir spatula yardımı ile kalıbın kenarından krema ve tabanın ayrılmasını sağlayın. Kelepçesini açın ve servis tabağına alın. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.