Flag

Kestaneli Cheesecake

Yaklaşık 8 dilim
Orta
150 dk.
Cheesecake Yap ile hazırlanan pratik ve lezzetli bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Taban
200 gyulaflı bisküvi
50 gmargarin veya tereyağı
1,5 - 2 yemek kaşığısüt
Krema
1 poşetDr. Oetker Cheesecake Yap
2 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2,5 çay bardağıyoğurt
10 adetkestane şekeri (iri parçalara kırılmış)
2 - 3 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Üzeri için
8 - 10 adetkestane şekeri
100 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Taban

Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Margarin veya tereyağını kısık ateşte eritin. 1,5-2 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.

2

Krema

2 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Yoğurdu ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Kestane ve çikolata parçalarını ekleyip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Cheesecake'in üzerine bıçak ile 8'e dilimlenecek şekilde iz yapın.

3

Süsleme

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kestaneleri çikolataya bulayıp pişirme kağıdı üzerine sıralayın. Kalan çikolatayı pişirme kağıdından hazırlanmış huniye doldurun, ucunu makas ile kesip cheesecake'i süsleyin. Çikolataları donan kestaneleri pişirme kağıdından ayırın ve cheesecake'nin üzerine, her dilime 1 adet isabet edecek şekilde sıralayın. Buzdolabına alın ve yaklaşık 2 saat bekletin. Kalıbın kelepçesini açın ve cheesecake'i işaretli yerlerden dilimleyerek servis yapın.