Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kırmızı Başlıklı Kız

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tarçınlı pandispanya, vanilyalı puding içeren kreması ve elmalı dolgusuyla lezzetli bir pasta.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kırmızı Başlıklı Kız

Pandispanya:

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
4 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
25 g Dr. Oetker Kakao
2 tatlı kaşığı tarçın

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
2 ½ su bardağı su
1 adet elma (orta boy) (orta boy)(küçük küpler şeklinde kesilmiş)
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1 ½ su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

2 adet kırmızı elma (orta boy)
3 - 4 yemek kaşığı limon suyu
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2 ½ çay bardağı su

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170°C

Alt-üst pişirme: 170°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Yumurta, su, sıvı yağ, kakao, tarçın ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 40 - 45 dk.

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Krema ve süsleme:

Pudingi su ile karıştırarak pişirin. 1-2 dakika kaynatıp küp şeklinde kesilmiş elmaları ilave edin. 1 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun ve buzdolabında yarım saat bekletin.

Pandispanyayı enlemesine üçe kesin.

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Pudingi ilave edin ve 1-2 dakika daha çırpın. Bu kremadan alt pasta tabanına bir miktar sürün. Üzerine orta pasta tabanını kapatıp tekrar krema sürün ve son katı kapatın. Pastanın tamamını kalan kremayla kaplayın.

Elmaları yıkayıp dörde bölün ve çekirdeklerini çıkartın. İnce dilimler şeklinde kesip limonlayın ve pastanın üzerine sıralayın.

Tartjöle'yi 2 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırın. Suyu da ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp 1-2 dakika karıştırarak soğutun ve kaşık yardımı ile elmaların üzerine yayın.

Buzdolabında 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Kırmızı Başlıklı Kız

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj
1Kj