Flag

Kırmızı Erik Marmelatlı Kurabiye

Yaklaşık 30 adet
Orta
60 dk.
Tereyağı ve krema ile hazırlanan hamurun üzerine erik marmeladı sürülüyor ve şekillendiriliyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay bardağıkrema
125 gtereyağı (oda sıcaklığında)
Dolgu
1 su bardağıerik marmeladı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilin ve pudra şekerini ekleyip kaşık ile karıştırın. Krema ve tereyağını ilave edip iyice yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Bir parçasını alıp hafif unlanmış tezgahta merdane ile 25x25 cm boyutlarında açın. Üzerine marmeladın yarısını, kenarlarda 1 cm boşluk boşluk kalacak şekilde yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın ve bıçak ile 1 cm genişliğinde dilimleyin. Kestiğiniz hamurları fırın tepsisine yatırarak sıralayın. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.