Flag

Kırmızı Şapkalılar

30 adet
Zor
60 dk.
Çocukların da seveceği bir yılbaşı tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1,5 çay bardağıyoğurt
1 çay kaşığımuskat rendesi
1 çay bardağıöğütülmüş fındık
100 gyumuşak margarin
Süslemek için
200 gbadem ezmesi
Gıda boyası (kırmızı)
1 çay kaşığısıvı yağ
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 yemek kaşığılimon suyu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, şekerli vanilin, pudra şekeri, yoğurt, muskat rendesini, öğütülmüş fındık ve margarini ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2 dakika çırpın.

3

Şekillendirme

Hamurun 2/3'nü 30 eşit parçaya bölün, her birini yuvarlayıp muffin kağıtlarına koyun. Kalan hamuru da 30 eşit parçaya bölüp yuvarlayın ve diğer hamurların üzerine hafif bastırarak koyun. Fırın tepsisine sıralayıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika

4

Süsleme

Badem ezmesinin 2/3'üne kırmızı gıda boyası ilave edip parmaklarınızı sıvı yağa batırarak yoğurun. Burun şekli vermek için küçük bir parça ayırın. Kalanı merdane ile ince açıp üçgen şeklinde kesin ve şapkaları oluşturun. Kalan badem ezmesini yoğurup açın ve önlükleri yapın.  

5

Pudra şekerini limon suyu ile karıştırarak glazür hazırlayın. Bu glazür ile göz ve sakalları yapın.