Flag

Kış Ekmeği

Yaklaşık 15 dilim
Orta
160 dk.
Fındık, ceviz ve cranberry ile hazırlanan renkli bir ekmek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x30 cm)

Malzemeler

Hamur
3,5 - 4 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 su bardağıılık süt
150 gtereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutamtuz
1yumurta
1 çay kaşığıtoz tarçın
Dolgu
1 su bardağıfındık
0,5 su bardağıiri kırılmış ceviz
1,5 çay bardağıkurutulmuş turna yemişi (cranberry)
2 yemek kaşığıtoz şeker
10 - 12 damlarom aroması
Üzeri için
25 geritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine süt, tereyağı, toz şeker, şekerli vanilin, tuz, yumurta ve tarçını ekleyin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika karıştırın. Üzerini kapatıp 30 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Fındıkları ortadan ikiye bölün. Üzerine ceviz, cranberry, toz şeker ve rom aromasını ekleyip kaşık ile karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 1/4'ünü ayırın. Kalan hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 35x35 cm boyutlarında açın. Ayırdığınız hamura dolgu malzemesini ekleyin ve iyice yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 30 cm uzunluğunda rulo haline getirin. Rulo hamuru açtığınız hamurun üzerine yerleştirin. Alttaki hamuru spatula ile kaldırıp rulo dolgu hamurun üzerine kapatın. İkisini birlikte rulo şeklinde sarın. Hamurun katlanmış yeri alta gelecek şekilde yağlanmış kalıba alın. Üzerini kapatıp 20-25 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda hamurun üzerini bıçakla uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından aldığınız ekmeğin üzerine eritilmiş tereyağı sürün. 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Servisten önce üzerine pudra şekeri serpin.