Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kış Pastası

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Karlarla kaplı bir bahçenin altında yatan lezzet.

Yaklaşık 12 dilim

biraz zaman alır 120 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kış Pastası

Kek:

150 g yumuşak margarin
1 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
4 yumurta (orta boy)
yaklaşık 2 ½ - 3 su bardağı un
3 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı süt

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1 ½ su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 adet muz
1 su bardağı kırılmış badem

Üzeri için:

80 g bitter çikolata
6 adet sade petit beurre bisküvi
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Kalıp:

Kare kalıp (25x25 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme : 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

2

Hamurun hazırlanışı:

Margarini çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip 1 dakika çırpın. Üzerine yumurtaları teker teker ilave ederek, her birini 30 saniye çırpın. Daha sonra üzerine un ile hamur kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Sütü de ilave edip 2 dakika daha çırpın. Kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Fırından çıkartıp soğutun. Kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin.

3

Margarin,1,5 su bardağı süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Krem şanti ve 1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük sonra yüksek devirde toplam 2-3 dakika çırpın. Kremayı birleştirip birlikte 2 dakika daha çırpın.

Kekin ilk katını servis tabağına alın, bir miktar krema sürün. Muzları dilimleyip kremanın üzerine sıralayın, bademleri de serpip ikinci kat keki kapatın. Kalan krema ile keki kaplayın. Yemek kaşığının tersi ile hafif bastırarak yüzeyde çukurlar oluşturun. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

4

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritip bisküvileri çikolatayla kaplayın. Kalan çikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin, pişirme kağıdı üzerine çam ağacı ve çit şekilleri çizin. Buzdolabında çikolatalar donuncaya kadar bekletip kağıttan dikkatlice kırmadan çıkartın ve pastanın üzerine sıralayın. Pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Kış Pastası

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj
1Kj