Flag

Kış Pastası

Yaklaşık 12 dilim
Zor
240 dk.
Karlarla kaplı bir bahçenin altında yatan lezzet.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi - Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kalıp (25x25 cm)

Malzemeler

Kek
150 gyumuşak margarin
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1limon kabuğu rendesi
4yumurta
Yaklaşık 2,5 - 3 su bardağıun
3 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığısüt
Krema
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2 adetmuz
1 su bardağıkırılmış badem
Üzeri için
80 gbitter çikolata
6 adetsade petit beurre bisküvi
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Margarini çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip 1 dakika çırpın. Üzerine yumurtaları teker teker ilave ederek, her birini 30 saniye çırpın. Daha sonra üzerine un ile hamur kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Sütü de ilave edip 2 dakika daha çırpın. Kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkartıp soğutun. Kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin.

3

Margarin,1,5 su bardağı süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Krem şanti ve 1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük sonra yüksek devirde toplam 2-3 dakika çırpın. Kremayı birleştirip birlikte 2 dakika daha çırpın.


Kekin ilk katını servis tabağına alın, bir miktar krema sürün. Muzları dilimleyip kremanın üzerine sıralayın, bademleri de serpip ikinci kat keki kapatın. Kalan krema ile keki kaplayın. Yemek kaşığının tersi ile hafif bastırarak yüzeyde çukurlar oluşturun. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

4

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritip bisküvileri çikolatayla kaplayın. Kalan çikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin, pişirme kağıdı üzerine çam ağacı ve çit şekilleri çizin. Buzdolabında çikolatalar donuncaya kadar bekletip kağıttan dikkatlice kırmadan çıkartın ve pastanın üzerine sıralayın. Pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi - Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.