Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Krem Şanili Böğürtlenli Pasta

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Böğürtlen reçeli, taze böğürtlen ve krem şanti ile hazırlanan bir pasta.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Krem Şanili Böğürtlenli Pasta

Hamur:

1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Islatmak için:

1 çay bardağı süt

Üzeri için:

2 yemek kaşığı böğürtlen reçeli
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

1 su bardağı böğürtlen
1 - 2 yemek kaşığı yaprak badem
1 limon kabuğu rendesi

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından aldığınız keki 10 dakika bekletin, kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine bir çay bardağı sütü kaşık ile dökerek ıslatın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme:

Kekin üzerine 2 yemek kaşığı böğürtlen reçelini sürün. Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurun ve kekin üzerine şekilli olarak sıkın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis:

Pastanın üzerini böğürtlen, badem ve limon kabuğu rendesi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.

Beslenme bilgileri * Krem Şanili Böğürtlenli Pasta

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj
2Kj