Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Krem Şokola Pasta

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kakaolu kek arasında labneli karışım ile hazırlanan krem şokolalı pasta.

Yaklaşık 8 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Krem Şokola Pasta

Hamur:

1 ½ çay bardağı un
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta (orta boy)
½ çay bardağı toz şeker
½ çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

200 g labne peyniri
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
½ çay bardağı fındık kırığı

Islatmak için:

1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şokola
2 su bardağı süt

Süslemek için:

1 - 2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, toz şeker ve sütü ayrı bir çırpma kabına alıp mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine un karışımı ve şekerli vanilini ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve enlemesine ortadan ikiye kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı ve şekillendirme:

Labne peynirini bir kaseye alın. Üzerine limon kabuğu rendesi, pudra şekeri ve fındık kırığını ekleyip kaşık ile karıştırın. 1 çay bardağı süte 1 tatlı kaşığı toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Kekin ilk katını servis tabağına alın. Üzerini hazıladığınız sütün yarısı ile ıslatın ve labneli dolgu malzemesini yayın. Üzerine ikinci keki kapatın ve kalan süt ile ıslatın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

4

Üzerinin hazırlanışı ve servis:

Sütü bir tencereye alın ve üzerine krem şokola poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Pastanın üzerine yayın ve Antep fıstığı serpin. Buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin. Arzuya göre kiraz ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Krem Şokola Pasta

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj
1Kj