Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kremalı Mantarlı Kiş

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Glutensiz bir tarif olan, hamuru mısır unu ve patatesle hazırlanan kaşar peynirli, mantarlı kiş.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kremalı Mantarlı Kiş

Üzeri için:

500 g mantar
2 yumurta (orta boy)
½ çay kaşığı tuz
½ su bardağı krema
½ demet maydanoz (doğranmış)
1 ½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hamur:

50 g eritilmiş margarin
½ çay bardağı sıvı yağ
½ çay bardağı yoğurt
1 adet patates (orta boy) (haşlanmış ve rendelenmiş)
½ çay kaşığı tuz
1 ½ su bardağı mısır unu
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Kalıp:

Pişirme kalıbı (24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

*Malzemenin gluten içermediğinden emin olunuz.

1

Ön hazırlık:

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

2

Üst malzemenin hazırlanışı:

Mantarları yıkayın ve dilimleyin. Kısık ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yumurta, tuz ve kremayı bir kaba alın ve karıştırın. Hazırladığınız mantarlar, maydanoz ve kaşar peyniri rendesini ilave edip karıştırın.

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Eritilmiş margarin, sıvı yağ, yoğurt, patates, tuz, mısır unu ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve yoğurun. Hazırladığınız hamuru kalıbın tabanına bastırarak yayın. Üzerine mantarlı karışımı yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Kremalı Mantarlı Kiş

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj