Flag

Kremalı Mantarlı Kiş

Yaklaşık 3 - 4 kişilik
Orta
30 dk.
Krema, mantar, kaşar peyniri dolgulu tereyağlı kiş tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x27 cm)

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığıtuz
125 gsoğuk tereyağı
1yumurta
3 - 4 yemek kaşığısoğuk su
Dolgu
0,5 çay bardağısıvı yağ
1 adetince doğranmış kuru soğan (orta boy)
2,5 su bardağıdilimlenmiş mantar
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
2yumurta
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
0,5 çay kaşığıkarabiber
0,5 çay kaşığıtuz

Ürünü incele

1

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu, tuz, tereyağı, yumurta ve soğuk suyu bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Buzdolabına alın ve 40-45 dakika bekletin. 

2

Dolgunun hazırlanışı

Sıvı yağı tavaya alın, üzerine soğanları ilave edin ve hafif pembeleşinceye kadar orta ateş üzerinde pişirin. Mantarları ekleyin ve suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Hamuru buzdolabından alın ve tezgah üzerinde kısa bir süre yoğurun. Elinizle hafifçe bastırarak 3 cm yüksekliğinde kenar oluşturacak şekilde kalıbın içine yayın.

Krema ve yumurtaları bir kaba alın ve çatal ile kısa bir süre çırpın. Kaşar peyniri, karabiber, tuz ve hazırladığınız mantarlı karışımı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız dolguyu kalıptaki hamurun üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. Ilık olarak dilimleyerek servis yapın.