Flag

Krep Supangle

8 adet
Orta
60 dk.
Supangleli, fındık ezmeli krep.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
1 poşetDr. Oetker Supangle
2,5 su bardağısüt
25 gmargarin
8 yemek kaşığıfındık ezmesi
Krep
1 poşetDr. Oetker Krep
1yumurta
2 su bardağısüt
Üzeri için
40 grendelenmiş bitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Supangle
Picture - Dr. Oetker Krep
1

Dolgu

Supangleyi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ekleyin, 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun.

2

Krep

Krep un karışımını yumurta ve süt ile mikserin çırpıcı uçları veya tel çırpıcısı ile düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1- 2 dakika karıştırın. 26 cm çapında yapışmaz yüzeyli tavayı yağlayın ve orta ateşte ısıtın. Hamurdan tavanın tabanını ince bir tabaka halinde kaplayacak kadar dökün. Tavayı haraket ettirerek hamurun tamamen yayılmasını sağlayın. Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın. Soğumaya bırakın.

3

Servis

Kreplerin üzerine fındık ezmesi sürün, üzerine supangleyi yayın ve dörde katlayın. Üzerine de fındık ezmesi sürüp, çikolata rendesi serperek servis yapın.