Flag

Krokanlı Fındıklı Pasta

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
150 dk.
Fındık krokanlı ve karamel ipli pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
0,5 su bardağısu
Krokan
1 çay bardağıtoz şeker
1 su bardağıfındık
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Kaplama
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
0,5 çay bardağıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından alın, bekletmeden kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Krokanın hazırlanışı

Toz şekeri geniş bir metal pişirme kabına alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Bal rengi olunca fındıkları ekleyin. Bir iki kez karıştırıp ocaktan alın ve pişirme kağıdı üzerine yayın. Soğuduktan sonra elinizle kopartarak fındıkları birbirinde ayırın.

4

Dolgu

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Pandispanyayı enlemesine ikiye kesin ve ilk katını ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine pastacı kremasını yayın, hazırladığınız fındık krokanlarının yarısını sıralayın ve ikinci kat pandispanyayı kapatın.

5

Kaplama

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Pasta kreması ile pastayı kaplayın. Kalan kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastayı süsleyin. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

6

Süsleme ve servis

Yarım çay bardağı toz şekeri metal pişirme kabına alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda ocaktan alın ve ılıyıncaya kadar bekletin. Ilık erimiş şekerden tatlı kaşığı ile alın, yüksekten ince akıtarak oluşan ince karamel iplerini kırılmamaları için fazla ezmeden elinizle toparlayarak pişirme kağıdı üzerine alın. Eriyen şekeri arada ısıtabilirsiniz. Tamamını bu şekilde hazırlayın.


Servisten önce pastanın üzerine hazırladığınız fındık krokanlarını sıralayın ve şeker iplerini yerleştirin.