Flag

Kurabiye Canavarı Pastası

Yaklaşık 6 dilim
Orta
180 dk.
Kurabiye canavarı şeklindeki pasta ile çocuklar çok eğlenecek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur için
1,5 çay bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Buğday Nişastası
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu ve kaplama
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1 poşetDr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
3 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağıyaban mersini (blueberry)
1 çay bardağıçekirdeksiz vişne
0,5 çay bardağıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
2 tüpDr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Kurabiye için
1,5 su bardağıun
0,5 çay bardağıöğütülmüş fındık
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1yumurta
50 goda sıcaklığında tereyağı
Çikolatalı karışım
1 su bardağıkrema
200 gbitter çikolata
1 paketDr. Oetker Süsleme Glazürü

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine buğday nişastası, kakao ve hamur kabartma tozunu ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Mikserin düşük devrinde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını azar azar ilave edin. Hamuru kalıba alın. Üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından aldığınız keki 5 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve kaplama

Sütü derin bir çıpma kabına alın. Üzerine pasta kreması ve Crème Olé poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kremanın yarısını ayrı bir kaba alın. Üzerine yaban mersini, vişne ve çikolata parçalarını ekleyip kaşık ile ezmeden karıştırın. Diğer çırpma kabındaki kremaya mavi jel renklendirici damlatın ve renk karışıncaya kadar mikserin düşük devrinde yaklaşık 1 dakika çırpın.


Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın üzerine meyveleri ve hazırladığınız kremayı yayın. Üzerine ikinci kat keki kapatın.


Mavi renkteki kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Pastanın alt kısmından sıkmaya başlayarak yüzeyini kaplayın. Buzdolabına alın.

4

Kurabiyelerin hazırlanışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine öğütülmüş fındık, pudra şekeri, çikolata parçası, şekerli vanilin, hamur kabartma tozu, yumurta ve tereyağını ilave edip iyice yoğurun. Un serpilmiş tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Çay bardağı ile daierler kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

5

Çikolatalı karışım

Kremayı bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, beklemeden bitter çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar arada karıştırarak soğutun.

6

Süsleme ve servis

Göz hazırlamak için 2 adet kurabiyenin alt kısmına kaşık ile çikolatalı karışım sürün. Araya bir adet çöp şiş koyup birbirine yapıştırın. Aynı şekilde 1 göz daha hazırlayın. Üzerine de çikolatalı karışım sürün ve donuncaya kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra beyaz glazür kalemle gözün beyazını çizin ve üzerine çikolatalı karışım ile göz bebeklerini yapın. Kalan çikolatalı karışımı pastanın ortasından başlayarak kaşık ile yavaş yavaş dökün. Pastayı buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.


Pastanın ağız kısmına 1 adet kurabiye batırın. Gözleri de pastanın üzerine batırın ve servis yapın.