Fırın tepsisini margarin ile yağlayın ve aynı ölçüde kestiğiniz pişirme kağıdını serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, margarin ve 2 yemek kaşığı kremayı mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine un, hamur kabartma tozu ve tuzu eleyerek ekleyip 2 dakika daha çırpın. Tepsinin üzerine maydanoz yapraklarını aralıklı olarak sıralayın. Ay çekirdeklerini de serpiştirip bunun üzerine çırptığınız hamuru düzgünce yayın.
Fırının orta katında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarıp 5 dakika sonra pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın.
Kurutulmuş domates, zeytin ve salamı küçük küpler şeklinde kesin. Tatlı lor ve kremayı mikser ile 2-3 dakika çırpın. İçine kurutulmuş domates, zeytin, salam, pul biber ve tuzu ilave edip kaşıkla iyice karıştırın. Ruloyu açıp pişirme kağıdını çıkarın.
İç malzemeyi hamurun kenarlarından 1 cm boşluk bırakıp her tarafına yayın. Tekrar rulo şeklinde sarın, buzdolabında en az 1 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular
Hazırlama:120 dk.OrtaYaklaşık 12 dilim