Kuşbaşılı Pide

Dr. Oetker Pide&Lahmacun ürünü ile hazırlayabileceğiniz kuşbaşılı pide tarifi.

4 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kuşbaşılı Pide

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pide&Lahmacun
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üst malzeme:

300 g kuşbaşı et
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet ince doğranmış yeşilbiber
1 ½ çay kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:

1 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı:

Hamur açmada kullanmak üzere un karışımından tepeleme 1 yemek kaşığı ayırın. Kalan un karışımına mayayı ekleyip karıştırın. Süt, su ve sıvı yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya eliniz ile yaklaşık 2-3 dakika yoğurun. Hamuru eliniz ile toparlayıp üzerini nemli bir bez ile kapatın ve 30 dakika bekletin.

2

Üzerinin hazırlanışı:

Kuşbaşı etleri çok minik küpler şeklinde doğrayıp yıkayın ve suyunu süzün. Tavada orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Fazla suyunu çekince ocağı kısın, sıvı yağı ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alın, yeşilbiber ve tuzu ekleyip karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme:

İki adet fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 220°C

Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta merdane ile yaklaşık 15x40 cm boyutlarında oval açın. Fırın tepsilerine yerleştirin ve üzerlerine kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde rendelenmiş kaşar peynirini yayın. Üzerine hazırladığınız etli karışımı yayın. Kenar boşluklarını kıvırarak pide şekli verin ve eliniz ile bastırarak düzeltin. Tepsileri fırına yerleştirin ve pişirmenin 10. dakikasında tepsi yerlerini değiştirerek belirtilen sürede kenarları kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 30 dk.

Fırından çıkardığınız pidelerin kenarlarını tereyağı ile hafifçe yağlayın ve sıcak servis yapın.

Beslenme bilgileri * Kuşbaşılı Pide

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 2Kj
1Kcal
2Kj
Karbonhidrat 0.1g 0.1g