Flag

Laz Helvası

Yaklaşık 8 dilim
Orta
160 dk.
Sütlü irmikli Karadeniz tatlısı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (24x26 cm)

Malzemeler

Sütlü şurup
5 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Helva için
125 gtereyağı
1 su bardağıun
0,5 su bardağıirmik
1,5 su bardağıtoz şeker
Süslemek için
3 yemek kaşığıfındık kırığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Sütlü karışımın hazırlanışı

Süt ve şekerli vanilini bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Beklemeden helvanın hazırlanışına geçin.

2

Helvanın hazırlanışı

Tereyağını tencereye alın ve eritin. Üzerine un ve irmiği ekleyip orta ateşte pembeleşinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Toz şekeri ilave edin ve 2 dakika daha kavurun. Sıcak sütü kepçe ile alıp üzerine azar azar dökerek karıştırın. Sütün tamamını ekledikten sonra 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kalıba dökün. Üzerini düzeltip oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.

3

Servis

Tatlıyı buzdolabından çıkarıp dlimleyin. Üzerine fındık kırığı serpin ve servis yapın.