Flag

Lezzet Evi

10 - 12 dilim
Orta
120 dk.
Kek ve pasta kreması ile hazırlanan şirin bir ev.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Kakaolu Kek Karışımı
3yumurta
150 gyumuşak margarin
7 - 8 yemek kaşığısüt
Krema
1 paketDr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakaolu Kek Karışımı
Picture - Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Paketin içerisinden çıkan kalıbı tarif edildiği şekilde hazırlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kakaolu kek karışımını yumurta, margarin ve süt ile çırparak tarifine göre hazırlayıp pişirin. Fırından çıkartıp iyice soğutun ve kalıptan çıkartın.

3

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

4

Şekillendirme

Kakaolu keki üst iki yanından başlayarak içe doğru kekin yarısına kadar ortada birleşecek şekilde verevine keserek üçgen çıkartın. (Ters çevrildiğinde çatı gibi olacak). Üçgenin çıkarıldığı boşluğu pasta kremaması ile doldurun. Üzerine kestiğiniz parçayı ters çevirerek kapatın.

5

Kekin tamamını pasta kreması ile kaplayın.

6

Süsleme

Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Krema torbası yardımı ile kekin üzerine çatı, kapı ve pencereler çizerek ev şeklinde süsleyin.