Flag

Lolipop Kalp Kurabiyeler

Yaklaşık 12 adet
Orta
100 dk.
Vişne sosu dolgulu şirin kalpler, butik ve çubukta kurabiye, kolay ve az malzemeli, trend bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 - 3 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
100 goda sıcaklığında tereyağı
0,5 su bardağıkrema (%35 yağlı)
Dolgu
0,5 çay bardağıvişne suyu
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu, pudra şekeri, şekerli vanilin, tereyağı ve kremayı bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane yardımı ile 2-3 mm kalınlığında açın. 7-8 cm çapında kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Yarısını fırın tepsisine sıralayın. Kalan yarısının sol üst köşelerinden 1-2 cm boyutlarında küçük kalpler çıkarıp sağ köşesine az su sürerek yapıştırın. Kesilmeyen hamurların üzerine çubukları yerleştirin ve üzerlerine kalp kestiğiniz hamurları koyun. Kenarlarına hafifçe bastırıp yapıştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Vişne suyu, toz şeker ve mısır nişastasını küçük bir tencereye alın. Kaşık ile iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve karıştırarak 5 dakika soğutun.

4

Süsleme ve servis

Hazırladığınız dolguyu soğuyan kurabiyelerin üzerindeki minik boş kalplerin içine doldurun. Donması için 15-20 dakika bekletin ve servis yapın.