Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Macaron

(1)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Evde renkli ve lezzetli macaronlar hazırlamaya ne dersiniz?

Yaklaşık 15 - 20 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Macaron

Dolgu:

½ çay bardağı krema
100 g beyaz kuvertür

Macaron karışımı:

2 yumurta akı
1 tutam tuz
1 su bardağı toz şeker
4 çay bardağı toz badem
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Renklendirmek için:

Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı:

Kremayı kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alıp bekletmeden beyaz kuvertürü ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakın.

2

Macaron karışımının hazırlanışı ve pişirme:

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 125°C

Yumurta akı ve tuzu bir çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 1 dakika çırpın. Üzerine toz şekeri ilave edin, kar haline gelinceye kadar yaklaşık 10 dakika daha çırpın. Toz badem ve pudra şekerini iyice karıştırın ve yumurta akının üzerine ilave edin. Tahta kaşık veya spatula yardımı ile alttan üste doğru yavaşça karıştırın. Hazırladığınız karışımı eşit miktarda 4 ayrı kaseye paylaştırın. Her birine farklı renkte 6-7 damla jel renklendirici ekleyip karıştırın. Düz uçlu krema sıkma torbalarına doldurun. Fırın tepsisine 3-3,5 cm çapında daireler sıkın. İçlerindeki hava kabarcıklarının çıkması için tepsiyi 1-2 kez sert bir şekilde tezgaha vurun ve fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

Süre sonunda fırından alın ve tamamen soğuyuncaya kadar bekletin.

3

Dolgu ve servis:

Soğuyan çikolatayı eşit miktarda 4 ayrı kaseye paylaştırın. Her birine farklı renkte 4-5 damla jel renklendirici ekleyin ve karıştırın. Soğuyan macaronları dikkatlice pişirme kağıdından ayırın. Düz kısımlarına birer tatlı kaşığı dolgu koyup ikili olarak yapıştırın.

Beslenme bilgileri * Macaron

Porsiyon / Servis 100 g / ml