Flag

Mantarlı Tart

Yaklaşık 12 dilim
Orta
100 dk.
Bol yeşillikli mantarlı ve kaşar peynirli bir tart. 🍄
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (23x28 cm)

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığıtuz
1yumurta
100 gmargarin
2 yemek kaşığısu
Üst malzeme
500 gmantar
2 adetkuru soğan
2 adetyeşilbiber
4 yemek kaşığısıvı yağ
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıpul biber
1 çay kaşığıkarabiber
Üzeri için
0,5 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
0,5 demetince doğranmış maydanoz
0,5 demetince doğranmış dereotu

Ürünü incele

1

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu, tuz, yumurta, margarin ve suyu yoğurarak hamur haline getirin. Üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.


Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Üst malzeme hazırlığı

Mantarları yıkayın ve doğrayın.


Soğan ve biberleri doğrayıp sıvı yağ ile orta ateşte 5 dakika kavurun. Mantarları ve tuzu ekleyip suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Ocaktan alıp pul biber ve karabiber ekleyin. Karıştırın ve soğumaya bırakın.


Beklettiğiniz hanuru elinizle bastırarak kalıba yayın. Üzerine üst malzemeyi yayın ve fırında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Kaşar rendesini maydanoz ve dereotu ile karıştırın. Tartın pişmesine 10 dakika kala fırının kapağını açın ve tepsiyi dışa doğru çekin. Üzerine kaşarlı karışımı serpin ve pişirmeye devam edin.


Fırından çıkartıp dilimleyerek sıcak servis yapın.