Flag

Marmelatlı Dilimler

Yaklaşık 20 dilim
Orta
210 dk.
Erik marmelatlı, krem şantili kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (20x30 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1,5 çay bardağıtoz şeker
150 gyumuşak margarin
3yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1limon kabuğu rendesi
Islatmak için
1 çay bardağısüt
Üzeri için
1 su bardağıerik marmeladı
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 yemek kaşığıkırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve mısır nişastasını karıştırıp eleyin. Toz şeker ve margarini ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un karışımını ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp sütü kaşık ile dökerek keki ıslatın. Keki soğutup üzerine marmeladı yayın. Buzdolabında 2 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Keki küçük kareler şeklinde dilimleyin.


Krem şantiyi soğuk süt ile  3-4  dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurup kare dilimleri süsleyin. Üzerlerine Antep fıstığı serpin ve servis yapın.