Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve mısır nişastasını karıştırıp eleyin. Toz şeker ve margarini ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un karışımını ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp sütü kaşık ile dökerek keki ıslatın. Keki soğutup üzerine marmeladı yayın. Buzdolabında 2 saat bekletin.
Keki küçük kareler şeklinde dilimleyin.
Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurup kare dilimleri süsleyin. Üzerlerine Antep fıstığı serpin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Hazırlama:210 dk.OrtaYaklaşık 20 dilim