Flag

Marmelatlı Kurabiyeler

Yaklaşık 20 - 25 adet
Kolay
90 dk.
Ağızda dağılan, marmelat dolgulu lezzetli kurabiyeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Arzuya göre kayısı marmeladı da kullanabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 - 3 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 gyumuşak margarin
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1yumurta
Üzeri için
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
2 - 3 yemek kaşığıçilek marmeladı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin, şekerli vanilin, pudra şekeri ve yumurtayı ayrı bir kaba alın ve çatal ile iyice karıştırın. Elediğiniz unu ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.


Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Hafif bastırarak yassılaştırın ve fırın tepsisine sıralayın. Hamurların ortalarına çay kaşığının tersi ile bastırarak çukurlar oluşturun ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Pişirmenin 10. dakikasında fırının kapağını açıp tepsiyi biraz öne çekin. Çay kaşığı ile tekrar kurabiyelerin üzerlerine bastırıp çukurların belirginleşmesini sağlayın. Tekrar fırının kapağını kapatıp pişirme süresini tamamlayın.


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Kurabiyelerin dış kısımlarına pudra şekeri serpin ve ortalarına marmelat doldurun.

Bu tarife özel ipuçları

  • Arzuya göre kayısı marmeladı da kullanabilirsiniz.